Do góry

Dania główne Przepis na:

Lappenpicert

Dania główne

Autor: renimar

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 4

Dodano: 23.01.2009

Odsłon: 1558

Smaczne i troche inne niż placek ziemniaczany,mniej tłusty.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obrac umyc i zetrzec na tarce,odsączyc na sitku.Śmietane i jaja wymieszac,dodac do masy ziemniaczanej razem z mąką i solą.(ja dodaje czasami troche drożdzy,wtedy są wyższe i pachną drożdzami ale to podobno profanacja mi smakują lepiej)Smażymy na powierzchni całej patelni,z nie dużą iloscią tłuszczu,ciasto jest zdecydowanie gąsciejsze niż na zwykłe placki ziemniaczane.Można to jesc z marmoladą,z masłem,łososiem wędzonym,i pasztetem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń