Do góry

Przekąski Przepis na:

Lasagne

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20668

Dodano: 27.03.2008

Odsłon: 16942

1 porcja - 459 kcal

Składniki

  • /2 opakowania lasagne
  • 1 kg świeżego lub 2 paczki mrożonego szpinaku
  • 20 dag żółtego sera
  • cebula
  • łyżka bazylii
  • 4 łyżki mąki,
  • 2 ząbki czosnku
  • szklanka mleka
  • 3 jajka
  • 2 łyżki oliwy
  • sól, pieprz
  • Gałka muszkatołowa
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Szpinak umyć, odzielić liście, wypłukać i posiekać. Cebulę pokroić, zeszklić na oliwie, oprószyć łyżką mąki, podsmażyć. Włożyć szpinak i bazylię, wlać kilka łyżek mleka, przyprawić. Dusić około 5 minut. Wlać roztrzepane jajka. Smażyć, aż się zetną. Do formy posmarowanej masłem kłaść kolejno płaty lasagne i szpinaku. Polać sosem pomidorowym, posypać startym serem. Zapiekać 30 - 40 minut, aż makaron będzie miękki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 01 stycznia 2010 Ten przepis to jakaś bzdura. Przecież lasagne przygotowane wg przepisu wcale nie będzie wyglądało jak na zdjęciu. Co to są te białe warstwy między warstwami szpinaku? :/

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

amator 21 stycznia 2009 Nie ma tu zbyt wielu ocen na temat pizzy ale jakieÅ

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń