Do góry

Dania główne Przepis na:

Lasagne Garfielda

Dania główne

Autor: Jagna

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 1618

Dodano: 31.03.2008

Odsłon: 6548

Najlepiej smakuje jak wszystko od poczatku do konca zrobi sie samemu!

Składniki

  • makaron lasagne - patrz w moje przepisy
  • sos bolognese - patrz w moje przepisy
  • sos beszamelowy - patrz w moje przepisy
  • oliwa z oliwek
  • czosnek. oregano, tymianek, bazylia, wg. uznania
  • zolty ser, 500 g
  • pieczarki, 300 g
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wazne rady na poczatek! - makaron kupowany najlepiej wczesniej obgotowac, domowy, a taki polecam, dajemy surowy! - najlepsze sery do lasagne to mozzarella i gouda, a najlepiej zmieszac je razem. Makaron na lasagne najlepiej zrobic dzien wczesniej zeby obsechl przez noc. Sosy mozemy przygotowac w tym samym dniu, ale pamietajmy iz sos bolognese dlugo sie gotuje ze wzgledu na wolowe mieso. Pieczarki kroimy w plasterki i ... sa dwa sposoby wloski - dajemy surowe

  2. grecki - rumienimy na oliwie , czyli jak kto woli, ja osobiscie zawsze daje surowe. W naczyniu ukladamy warstwami, zaczynamy od - sos bolognese - makaron - sos beszamelowy - sos bolognese - pieczarki - zolty ser - sos bolognese - makaron ... itd. Wierzch posypac obficie zołtym serem. Piec okolo 40 minut w 180 stopniach.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń