Do góry

Przekąski Przepis na:

Lasagne na słodko

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20675

Dodano: 27.03.2008

Odsłon: 25228

Pomysł na obiad.

Składniki

  • 25 dag ciasta lasagne w płatkach
  • 2 jajka,
  • 50 dag twarożku
  • 15 dag kremówki
  • 125 ml mleka
  • 7 dag cukru
  • szkl. musu jabłkowego
  • 3 dag cukru kryształu
  • 40 dag jabłek
  • szczypta mielonego cynamonu
  • 3 dag masła
  • tłuszcz do formy
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka, twaróg, kremówkę, mleko i cukier wymieszać. Jabłka opłukać, usunąć z nich gniazda nasienne, pokroić w plasterki. Płaty lasange i masę z twarogu podzielić na 4 porcje, a mus jabłkowy i plasterki jabłka - na 3 porcje. Do natłuszczonej formy układać warstwami: lasagne, twaróg, mus i plasterki jabłka. Na samym wierzchu ułożyć płaty lasagne i masę twarogową. Oprószyć grubym cukrem połączonym i cynamonem, a także wiórkami masła. Piec ok. 45 min w temperaturze ok. 180°C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń