Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 193
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 193
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Składniki
Mąkę, proszek do pieczenia, budynie i kakao przesiać do miseczki. Margarynę roztopić na małym ogniu. Jaja ubić z cukrem na jasną masę, dodawać, ciągle ubijając, mąkę z proszkiem, budyniami i kakao. Ubijać mikserem do uzyskania jednolitej masy. Dodać stopioną margarynę, miksować, dopóki nie połączy się z masą. Przelać do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki,upiec w mocno nagrzanym piekarniku (ok. 50 min, zależnie od piekarnika)