Do góry

Przekąski Przepis na:

Łatwe do zrobienia i pyszne surimi

Przekąski

Autor: magdusialalusia

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 0

Dodano: 03.08.2009

Odsłon: 12332

jedna z moich ulubionych zakąsek

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. paluszki surimi ubieramy z plastiku w którym są najczęściej zawinięte.

  2. masło roztapiamy na patelni i kładziemy paluszki surimi.maja się smażyć przez 10 min. co jakiś czas przewracamy je na drugą stronę.

  3. po osmażeniu można je zjeść! !mmm...ślinka mi cieknie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

airin2007 03 sierpnia 2009 ja surimi robie tak po ugotowaniu mieszam majonez razem z ketchupem tak aby powstala "rozowa masa"
nastepnie nakladam na juz ugotowane i wystudzone wczesniej surimi serwuje chlodne mozna ozdobic liscmi salaty i kropka kawioru.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 03 sierpnia 2009 Surimi to takie paluszki pseudokrabowe, białe w środku i czerwone z zewnątrz. Najlepsze są usmażone w cieście sezamowym albo jako dodatek do sałatek. Nie mają zbyt konkretnego smaku by jeść je samodzielnie, dlatego nie zdecydowałabym się jeść je tak jak proponuje autorka przepisu.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 03 sierpnia 2009 Surimi to takie paluszki pseudokrabowe, białe w środku i czerwone z zewnątrz, można je kupić w hipermarketach i delikatesach. Najlepiej smakują usmażone w ciaście albo jako dodatek do sałatek. Nie mają zbyt konkretnego smaku dlatego nie wyobrażam sobie zjeść je w tej postaci, który podaje autorka przepisu.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń