Do góry

Przekąski Przepis na:

lazania

Przekąski

Autor: agal4545

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 26

Dodano: 01.05.2009

Odsłon: 19231

polecam pycha

Składniki

  • mieso mielone, 50 dag.
  • platki lazani, 10 szt.
  • pusza pomidorow
  • koncentrat, 4 lyzki
  • zolty ser, 10 dag.
  • sol,pieprz,bazylia,oregano,zabek czosnku,olej
  • sos
  • 3,4 mleka 5 lyzek maki,lyzka masla galka muszkatalowa
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. mieso podsmazyc z posiekana cebulkai czosnkiem,

  2. pomidory udusic i dodac mieso,przyprwy i koncentrat makaron surowy przekladac z miesem,na koncu posypac startym zoltym serem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Marzena_100 12 maja 2009 ja z mleka mąki i masła robię sos beszamelowy, którym polewam poszczególne warstwy mięsa. Masło trzeba stopić na patelni, dodać mąkę (ja daję mniej, tak około 3 łyżki), chwilkę podsmażyć i dodawać stopniowo mleko. Oczywiście doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

karinaa 03 maja 2009 a co robi się z mleka,maki,masła i gałki?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń