Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i proste danie. Idealnie pasuje do menu świątecznego i ja już planuję je zrobić na Boże Narodzenie. Może i Was zainspiruje …
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 86
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1657
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 24
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1574
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 86
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1657
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 24
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1574
Składniki
Jeżeli uznacie, że kapusta jest zbyt kwaśna, można ja przepłukać pod bieżącą wodą na sicie. Następnie kapustę kroimy dosyć drobno i przekładamy do garnka. Podlewam ją wodą – 1,5 – 2 kubki. Dodaję listek laurowy i ziele angielskie i gotuję na małym ogniu do miękkości.
Na patelni rozpuszczam masło, wrzucam drobno posiekaną cebulę i podsmażam chwilkę, tak aby się zeszkliła. Następnie dodaje pokrojone w półplasterki pieczarki. Duszę na małym ogniu do miękkości.
Łazanki wrzucam do gotującej się osolonej wody, zamieszam i od momentu gdy woda znów zacznie wrzeć liczę około 8 minut. Potem łazanki odcedzam.
Do duszonych pieczarek z cebulką dodaję odcedzoną miękką kapustę. Wyjmuję listek i ziela angielskie. Mieszam i doprawiam – kminkiem, solą i pieprzem. Mieszam i podsmażam 2-3 minuty.
Na samym końcu dodaję ugotowane łazanki. Mieszam. Smacznego!!!