Do góry

Dania główne Przepis na:

Łazanki z kapustą kiszoną i mięsem mielonym

Dania główne

Autor: nikola2005

Przepisów i artykułów: 95 Ocena: 1718

Dodano: 14.08.2013

Odsłon: 4559

szybki do zrobienia obiad, bardzo dobre są również łazanki z pieczarkami, polecam

Składniki

  • 0.5 kg łopatki
  • ok. 400g. kapusty kiszonej
  • pół opakowania makaronu do łazanek
  • 1 cebula
  • Przyprawy: kucharek, pieprz
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mięso umyć i zmielić w maszynce do mięsa. Smażyć w niewielkiej ilości oleju, dodać do mięsa pokrojoną w kostkę cebulkę, lekko doprawić.

    Makaron oraz kapustę ugotować (w osobnych garnkach) w lekko osolonej wodzie, odcedzić.

    Wszystkie składniki połączyć razem, dokładnie wymieszać. Doprawić pieprzem oraz kucharkiem bądź inną ulubioną przyprawą do smaku.

    Może to danie dla co niektórych będzie wyglądać niezbyt smakowicie ale taki urok wyglądu łazanek ;) ale zapewniam że świetnie smakuje :)

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń