Do góry

Zupy Przepis na:

Leczo

Zupy

Autor: Sugarspice

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 294

Dodano: 10.07.2009

Odsłon: 9590

Propozycja na goraca kolacje

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cukinie i papryki myjemy, usuwamy pestki i kroimy w duze kawalki. Podsmazamy na oliwie, az zmiekna. Podsmazamy rowniez cebulke, kielbase pokrojona w poltalarki i boczek w kosteczke. W trakcie smazenia dodajemy papryke w proszku aby sie skarmelizowala.

  2. Wszystkie podsmazone skladniki przekladamy do garnka, zalewamy bulionem rozrobionym w pol litra wody i dodajemy pomidory z puszki, przecier, pieprz, sol, tobasco i sos worcestershire do smaku. Zagotowywujemy i zmniejszamy ogien do minimum zeby sobie powoli pyrkalo przez ok 20-30 min. Jesli papryka i cukinia sa mieciutkie, potrawa jest gotowa do podania. Serwujemy ryzem, makaronem lub pieczywkiem. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń