Do góry

Zupy Przepis na:

Leczo

Zupy

Autor: Jagoda50

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 5414

Dodano: 29.07.2009

Odsłon: 19278

Danie na lato,łatwe w przygotowaniu

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. boczek pokroic w kostke i lekko zrumienić

  2. dodać kiełbase pokrojoną w plasterki,zrumienic lekko i odstawić

  3. do garnaka wlać troche oleju,wrzucic cebule i czosnek,zeszklić

  4. dodac papryke pokrojoną w paski,chwile dusić,dodac świeże pomidory,a nastepnie boczek z kiełbasą

  5. dolac 2 szklanki wody,koncentrat pomidorowy,reszte przypraw i gotować ale nie długo tak z 10 minut

  6. dodać reszte przypraw,na koniec dodac cukier.Lubie kiedy warzywa w leczo są chrupiące,a smak słodko kwasny.

  7. Dodaje duzo koncentraru ,poniewaz lubie intensywny smak.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Kurka_domowa 27 lipca 2011 Dziś na obiad zrobiłam - wyszło przepyszne, polecam wszystkim :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mmmagda82 08 lutego 2011 no super przepis. ja zrobilam troche zmodyfikowany bo chcialam zuzyc te skladniki co mam w lodowce. zrobilam mniejsze ilosci, bez boczku i ziol. dodalam sos borowikowy i zalalam leczo, co za smak i zapach! polecam!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tosca 31 lipca 2009 Warzywną bazę do lecza można zamknąć w weki i wspaniale sprawdza sie zimą. :) Każdy robi trochę inaczej. Ja lubię cienkie parówki pokrojone w plasterki, a z kolei nie daje czosnku, a tak naprawdę każda opcja jest dobra, pod warunkiem, że komuś smakuje. :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 31 lipca 2009 Oczywiście do lecza mozna dodać to ,co kto lubi.Ja nie dodaje do tej potrawy ani cukinii ani pieczarek,poniewaz lubie intemsywny smak papryki i pomidorów.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 31 lipca 2009 Oczywiśćie do lecza mozna dodać wszystko ale ja nie lubie ani cukinii ani pieczarek w leczo,czasami robie leczo równiez z mięsem ,pokrojonym w kostkę i obsmazonym na rumiano .Z tym ,że trzeba dłużej dusic mięso a potem dodac resztę warzyw,u mnie bez cukinii i pieczarek.Lubię wyrazny smak papryki i pomidorów.Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bacha211163 31 lipca 2009 A ja do lecza daję także pomidory,cukinę,pieczarki i cebulę.Zamiast kiełbasy można dać szynkę pokrojoną w paski.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń