Do góry

Zupy Przepis na:

LECZO

Zupy

Autor: koka333

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 119

Dodano: 28.10.2009

Odsłon: 1079

BARDZO ŁADNIE WYGLĄDA;)

Składniki

  • kiełbasa wędzona podwawelska, 500g
  • pomidory, 4 szt
  • papryka różnokolorowa, 2 szt
  • cebula, 2 szt
  • czosnek, 4 ząbki
  • olej
  • ostra i słodka papryka w proszku
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kiełbasę kroimy w półplasterki.

  2. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę i kroimy w drobne kawałki.

  3. Cebulę i paprykę kroimy w kostkę, a czosnek siekamy i ucieramy z odrobiną soli.

  4. Na rozgrzanym oleju przesmażamy kiełbasę, gdy się wytopi tłuszcz, dodajemy cebulę i czosnek.

  5. Czekamy, aż się lekko zrumienią, dodajemy pozostałe warzywa i dusimy razem około 30 minut.

  6. Doprawiamy przyprawami.

  7. Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń