Do góry

Zupy Przepis na:

LECZO

Zupy

Autor: markoni500

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 32

Dodano: 04.01.2008

Odsłon: 3973

PYSZNE DO OSTATNIEGO KęSA ...

Składniki

  • wędzony boczek, 60 dag
  • Papryka czerwona, 2 sztuki
  • kiełbasa czosnkowa, 40 dag
  • cebula, 2 sztuki
  • pomidor duży, 1 sztuka
  • ew. jajko, 1 sztuka
  • sól, pieprz, papryka ostra, wg uznania
  • tłuszcz <margaryna lub smalec>, łyżka
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Boczek, paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Kiełbasę pokroić w cienkie półplasterki. Pomidora sparzyć zdjąć skórkę pokroić w kostkę. W głębokim rondlu rozpuścić łyżkę tłuszczu, dodać boczek. Zrumienić na jasnozłoty kolor. Dodać paprykę, gdy puści soki zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem często mieszając. Gdy papryka zmięknie – dodać kiełbasę wraz z cebulą. Pod koniec duszenia dodać pomidor. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, oraz ostrą papryką. Jeśli ktoś lubi można zagęścić jajkiem. Podawać z pieczywem pszennym. SMACZNEGO !!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń