Do góry

Przekąski Przepis na:

Leczo

Przekąski

Autor: rosse

Przepisów i artykułów: 234 Ocena: 2945

Dodano: 16.07.2012

Odsłon: 132903

Moja ulubiona wersja leczo,polecam:)

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Paprykę pokroić w paseczki.Pomidory sparzyć i obrać ze skórki.Cebulę posiekać,parówki pokroić w talarki,kiełbasę pokroić w większą kostkę.

  2. Rozgrzać olej,podsmażyć cebulę,następnie kiełbasę i parówki,potem paprykę.Na koniec dodać pokrojone w ćwiartki pomidorów.Podgrzewać leczo na średnim ogniu 10-15 minut.Przed zdjęciem z ognia przyprawić czosnkiem i solą,papryką w proszku.

  3. Posypać natką pietruszki .Podawać z ryżem,drobnymi kluseczkami lub pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

martaskowronek26 05 lipca 2013 Ciekawą wersję leczo można znaleźć na http://leczo.net.pl Polecam!

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

rosse 03 czerwca 2013 Tak pieczarki podsmażyć z cebulką i dodać do pozostałych składników:)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchcik2 31 maja 2013 A kiedy dodawać pieczarki? Są wymienione wśród składników, ale nie w sposobie przygotowania. Przypuszczam, że przesmaża się je razem z cebuką?

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ik-a 17 lipca 2012 Pyszna potrawa. Najlepsza z pieczywkiem.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń