Do góry

Przekąski Przepis na:

Leczo

Przekąski

Autor: rosse

Przepisów i artykułów: 198 Ocena: 1454

Dodano: 16.07.2012

Odsłon: 102150

Moja ulubiona wersja leczo,polecam:)

Składniki

  • papryki czerwone, 3 szt.
  • pomidory świeże lub z puszki, 50 dkg lub 1 puszka
  • parówki i kiełbasa zwyczajna, po 25 dkg
  • olej, 2 łyżki
  • czosnek, 2 ząbki
  • Natka pietruszki
  • ostra papryka w proszku
  • sól
  • pieczarki, 30-40 dkg
  • fix do leczo Knorr (opcjo.), 1 opak.
  • cebula, 3 szt.
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Paprykę pokroić w paseczki.Pomidory sparzyć i obrać ze skórki.Cebulę posiekać,parówki pokroić w talarki,kiełbasę pokroić w większą kostkę.

  2. Rozgrzać olej,podsmażyć cebulę,następnie kiełbasę i parówki,potem paprykę.Na koniec dodać pokrojone w ćwiartki pomidorów.Podgrzewać leczo na średnim ogniu 10-15 minut.Przed zdjęciem z ognia przyprawić czosnkiem i solą,papryką w proszku.

  3. Posypać natką pietruszki .Podawać z ryżem,drobnymi kluseczkami lub pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

martaskowronek26 05 lipca 2013 Ciekawą wersję leczo można znaleźć na http://leczo.net.pl Polecam!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

rosse 03 czerwca 2013 Tak pieczarki podsmażyć z cebulką i dodać do pozostałych składników:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchcik2 31 maja 2013 A kiedy dodawać pieczarki? Są wymienione wśród składników, ale nie w sposobie przygotowania. Przypuszczam, że przesmaża się je razem z cebuką?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ik-a 17 lipca 2012 Pyszna potrawa. Najlepsza z pieczywkiem.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń