Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kryzys egzystencjalny, gdy chcemy przypomnieć sobie letnie smaki w zimowy chłód.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 154
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 300
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 154
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 300
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
Cukinię obrać, wyciąć nasionka i pokroić w niezbyt drobną kostkę. Paprykę pozbawić pestek i pokroić w dosyć drobne paski lub kostkę. Pomidory sparzyć, pozbawić skórki i pokroić na niezbyt małe kawałki.
Na rozgrzany olej wrzucić pokrojoną paprykę. Gdy nieco zmięknie dodajemy cukinię, a następnie pomidory. Dusimy do miękkości. Dodajemy do smaku sól, pieprz i zioła.
Leczo wkładamy do wyparzonych słoików i dokładnie zakręcamy. Pasteryzujemy około 20 min.
Takie leczo możemy w późniejszym okresie dodać do podduszonej z kiełbaską cebuli i w najsilniejsze mrozy rozkoszować się smakami lata.