Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od kilku lat robię. Przepis niezawodny, zawsze się udaje i bardzo smakuje. W zimie mam namiastkę lata :) wystarczy tylko podsmazyć kiełbaskę z cebulką i mamy pyszne leczo.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 54
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 123
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 42
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 54
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 123
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 42
Składniki
1)Cukinię obieramy ze skórki i kroimy na dość duże kawałki 2)Paprykę kroimy w paski 3)Pomidory parzymy i ściagamy z nich skórkę
Na dno dużego garnka wlewamy olej. Grzejemy. Na goracy olej wrzucamy w pierwszej kolejności paprykę, dusimy i gdy trochę zmięknie wrzucamy cukinię i pokrojone pomidory. Dusimy do miękkości. Dodajemy zioła, pieprz i sól juz w trakcie gotowania. Pasteryzujemy około 20 minut. W zimie gdy otwieram słoik. Dodaję kiełbasę podsmażoną z cebulką. WAŻNE; nie dodajemy wody. Warzywa mają być w sosie własnym.