Do góry

Zupy Przepis na:

Leczo inaczej:)

Zupy

Autor: reiki1

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 0

Dodano: 17.08.2008

Odsłon: 2702

Przepis ten dostałam od koleżanki mojej mamy, nie byłam na początku do niego przekonan ale cóz po wykonaniu i skosztowaniu - potrawa często gości na moim stole.

Składniki

  • kiełbasa śląska, 5 sztuk
  • cebula, 1-2 sztuk
  • puszka ananasa, 1 sztuka
  • puszka czerwonej fasoli, 1 sztuka
  • ketchup, łyżeczka
  • koncentrqat pomidorowy, 1 mały
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. cebule + kiełbasę kroiny dowolnie np: w kostke. Smażymy na małej ilości oleju, gdy sie podrumieni dodajemy ananasa pokrojonego w kostke oraz fasole z puszki- sok z obudwu puszek zostawiamy. Mieszamy, teraz do smaku dodajemy dowolną ilość soku z ananasa( dodaje słodyczy potrawie- rozrzedza) oraz z fasoli zagęszcza). Ja osobiści dodoaje całą zawartość puszek. Na koniec ketchup i koncentrat pomidorowy, dusic wszystko wg uznania ok 5-10 min. doprawić solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń