Do góry

Śniadania Przepis na:

Leczo inaczej

Śniadania

Autor: schakira

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 363

Dodano: 19.03.2009

Odsłon: 23144

Naprawdę polecam to danie, wśród moich znajomych zrobiło furorę, jest proste i ....a zresztą spróbujcie sami.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. parówki kroimy w plasterki i podsmażamy na rumiano na odrobinie oleju, następnie przekładamy do większego garnka, na tej samej patelni smażymy pokrojoną w piórka cebulę na złoty kolor, następnie kroimy i podsmażamy pieczarki aż puszczą sok, cebulę i pieczarki przekładamy kolejno do tego samego garnka i jeszcze chwile dusimy.

  2. Dodajemy kolejno przecier, śmietanę-bardzo ważna kolejność) i jeszcze chwilę podsmażamy, zalewamy wodą(ilość wody wedle uznania, zależy czy wolimy rzadsze czy gęściejsze!) przyprawiamy czosnkiem, majerankiem, pieprzem i solą do smaku i gotujemy jeszcze ok. 10 min. danie podajemy z pieczywem. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Bozena27 20 października 2009 Moja siostra to czesto robi i jest pyszne taka fajna mała przekąska

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Hurragan76 06 września 2009 "shakira", nie ma się czym przejmować - na każdym forum jest mnóstwo podobnych... "najmądrzejszych" i daj spokój z odpowiadania takim egzemplarzom, bo dla nich to tylko większa satysfakcja.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Hurragan76 06 września 2009 DARIOS121, zbych49 - telewizor, gazeta, ewentualnie internet i "Podaj piwo kobieto! Ma być zimne, otwarte i z centymetrową pianką!!!" - kucharze od siedmiu boleści... do roboty, a nie komentowania!!!

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

schakira 31 sierpnia 2009 DO WIADOMOŚCI !!!!! Jeśli komuś nie podoba się nazwa dania, albo przepis to proponuje po prostu go nie czytać i nie robić...!!!! bo ja nie komentuje kiedy ktoś gotuje cukinie z kiełbasą i nazywa to "bigosem" i nie jestem cofnięta w rozwoju żebym nie wiedziała jak się robi prawdziwe leczo, z czego się składa i skąd pochodzi...!!!!!!! POZDRAWIAM

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

zbych49 30 sierpnia 2009 leczo bez papryki to jak bigos bez kapusty ale można wymyślić inną nazwę, bo danie jest dobre, tyle że nie ma nic wspólnego z leczo( dla przypomnienia leczo jest daniem węgierskim opartym na papryce)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

schakira 28 sierpnia 2009 Człowieku-(do Dariosa121) albo ja jestem inna albo Ty nie umiesz czytać, przecież pisze wyraźnie że jest to "LECZO INACZEJ" i gdzie jest napisane że w każdym daniu musi być PAPRYKA' ..???? Co zaś się tyczy gotowania, to nie błyskasz aktywnością w tym kierunku...!!!!!!! POZDRAWIAM.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

darios121 27 sierpnia 2009 A gdzie najwazniejszy skladnik lecza -papryka?Mysle ze gotowanie powinnas zostawic innym.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

schakira 04 sierpnia 2009 Jak dostałam ten przepis to nie sądziłam że coś takiego może być tak dobre w smaku, a teraz cała rodzinka chce żeby im gotować leczo, pozdrawiam.;)))

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń