Do góry

Zupy Przepis na:

Leczo mojej mamy

Przepis dnia 2008-05-17
Zupy

Autor: wellina

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 2864

Dodano: 11.05.2008

Odsłon: 38284

szybkie i pożywne danie na ciepło

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W dużym garnku /patelni/ rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę pokrojoną w piórka.Kiedy się zeszkli dodajemy kiłbasę i marchewkę pokrojona w plasterki , następnie /gdy się przesmażą/ paprykę i cukinię /jeśli jest młoda nie obieramy ze skórki i kroimy w kostkę/. Po krótkiej chwili podlewamy woda /ok. 1 szklanki/ i dusimy pod przykryciem jakieś 15 minut. Dodajemy liść laurowy, zielę andielskie, zmiażdżony czosnek, paprykę słodką i majeranek. Dusimy nadal jakieś 5 minut. Gdy warzywa już są miękkie dodajemy starte na tarce, obrane ze skórki jabłko i pokrojone w kostkę pomidory. Na koniec dolewamy ocet winny i dodajemy koncentrat pomidorowy. Gdy wszystko sie zagotuje danie jest gotowe do spożycia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

renka 09 sierpnia 2010 Wyszło bardzo pyszne,tylko bez czosnku (mąż nie lubi )***

13 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

renka 09 sierpnia 2010 Brzmi pysznie,mam większość składników - resztę jadę dokupić ;)

13 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kibi87 23 czerwca 2010 dzisiaj zrobię twój przepis, smakowicie się zapowiada!!!:)

13 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ivona 10 sierpnia 2009 ......to musi być przepyszne.....nie znałam przepisu z jabłkiem,musi super smakować....dzięki ...:)

13 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

helcia 04 czerwca 2009 Pyśniutkie....W zeszłym roku robiłam takie leczo bez kiełbasy i jabłka do słoiczka na zime(pasteryzowane)w zimie świetnie zdaje egzamin!

13 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sewar 27 lipca 2008 ewentualnie zamiast kiełbasy parówki wkrojone też są dobre i koniecznie pieczarki dorzucić w kostkę pokrojone

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń