Do góry

Zupy Przepis na:

LECZO - NA OSTRO

Zupy

Autor: gosiek30

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 34

Dodano: 23.06.2008

Odsłon: 3517

PROSTE,TANIE, SMACZNEI I PIEKIELNIE PIKANTNE:)))

Składniki

  • CEBULA 3SZT,PAPRYKA CZERWONA 2SZT, ŻÓŁTA 1SZT,CUKINIA 1SZT,POMIDRY 4SZT,BOCZKU WĘDZONEGO 0,25KG,KIEŁBASY CIENKIEJ LUB
  • KABANOSY,PRZYPRAWY,POMIDORY,SER ŻÓŁTY, NATKA PIETR.ZIEL.
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę smażymy na złoty kolor (najlepiej na wcześniej utopionych skwarkach słoniny) Dodajemy pokrojoną w cienkie krążki paprykę żółtą i czerwoną. Dusimy kilka minut.Wrzucamy cukinię pokrojoną w średnie kosteczki. Następnie po chwili boczek wędzony wcześniej pokrojony na cienkie paski oraz kiełbaskę pokrojoną w małe krążki. Całość znowu dusimy kilka minut. Dodajemy przyprawy : szczypta vegety,pieprzu,papryki czerwonej ostrej i łagodnej, odrobina ziarenek smaku "winiary"(doskonałe do rosołu), oregano i całość ponownie dusimy. Następnie dodajemy wyparzone pomidory i pokrojone na ósemnki. Chwilke dusimy do miękkości ostatniego składnika. Podajemy z pieczywem lub makaronem. Na koniec gdy danie już znajdzie sie na talerzu, można posypać startym serem żółtym i i natką zielonej pietruszki . Pychotka :))) SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń