Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegetariańska wersja popularnego jednogarnkowego dania. Doskonale smakuje z czosnkową grzanką. Polecam!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 677
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 106
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 677
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 106
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Obieramy warzywa i kroimy w kostkę, kolejno: cebulę, cukinię razem ze skórą, marchewkę, paprykę i sparzone obrane ze skóry pomidory. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy najpierw warzywa, które potrzebują więcej czasu aby zmięknąć a na końcu dodajemy pomidory.
Przyprawiamy warzywa i dodajemy przecier pomidorowy. Całość dusimy ok 30 min. Najlepiej smakuje z grzanką lub świeżym pieczywem.