Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegetariańska wersja popularnego jednogarnkowego dania. Doskonale smakuje z czosnkową grzanką. Polecam!
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 565
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 140
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 179
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 565
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 140
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 179
Składniki
Obieramy warzywa i kroimy w kostkę, kolejno: cebulę, cukinię razem ze skórą, marchewkę, paprykę i sparzone obrane ze skóry pomidory. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy najpierw warzywa, które potrzebują więcej czasu aby zmięknąć a na końcu dodajemy pomidory.
Przyprawiamy warzywa i dodajemy przecier pomidorowy. Całość dusimy ok 30 min. Najlepiej smakuje z grzanką lub świeżym pieczywem.