Do góry

Przekąski Przepis na:

leczo z cukini, kabaczka

Przekąski

Autor: bea217

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 163

Dodano: 18.07.2008

Odsłon: 35618

Leczo nie dla wegetarianin

Składniki

  • papryki, 2 sztuki
  • cebula, 3 sztuki
  • cukinia, lub kabaczek, 1duża sztuka
  • kiełbasy, 2-3 sztuki, takie 16 cm
  • pomidory, 3 sztuki
  • wegeta, sól, pipeprz i ostra parpyka, do smaku
  • olej
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Obieramy i kroimy cukinie (lub kabaczek) oraz pomidory (proponuje je sprzyc gorącą wodą by obrać skórkę). Następnie wszystko wsypujemy do garnka i zalewamy szklanką wody, z 3 łyżki oliwy. W tym czasie kroimy reszte składników, kiełbase i cebule podsamażamy. Gdy cukinia będzie już na pół miękka dodajemy reszte składników- paprykę, kiełbaske z cebulką wraz olejem z patelni. Dodajemy przyprawy według gustu.Gotujemy dopóki cukinia nie będzie miękka. I podajemy. Ja ją zawsze zajadam z bułeczką, lub kromką chleba.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

szczuplax 11 sierpnia 2010 dzisiaj sobie ugotuje ale w wersji wegetarianskiej bez kiełby zapowiada sie pysznie ,pozdrowionka

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

JayJay 25 lipca 2009 Takie samo leczo z kabaczkiem przyżądzam od lat i jest wyśmienite. P.S. Pisze się 'wegetarian' :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wirowka 26 lipca 2008 Jadłam i jest super, nawet mąż zjadł to znaczy, że...........super.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń