Do góry

Zupy Przepis na:

Leczo z cukinii

Zupy

Autor: freshona

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 2

Dodano: 10.01.2010

Odsłon: 1309

Lekkie ,pyszne i chce sie więcej :)

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Myjemy i obieramy ze skórki cukinie lub kabaczki,kroimy w kostkę lub wg.uznania ale cienko. Wsypujemy do garnka z odrobiną oleju i na wolnym gazie pod przykryciem dusimy aż zacznie poszczać wodę. Do tego wrzucamy posiekany czosnek i cebule pokrojona w piórka. W tym czasie obieramy paprykę ,oczyszczamy z gniazd i nasion i kroimy w kostkę. Dorzucamy do garnka z cukinią. Doprawiamy pieprzem, papryką ostra w proszku. Ja dodałam pól kostki bulionowej drobiowej. Poprawia smak.Dusimy wszystko razem do miękkości, tak żeby było gęste. W miedzy czasie na patelni zeszkliłam cebulkę i pokroiłam w kostkę kiełbasę. Wszystko podsmażyłam. Dodałam do garnka, jeszcze doprawiłam bo lubię na ostro pieprzem ziołowym i papryką, dodałam troszkę ziarenek smaku. Na koniec jak już kiełbasa puściła trochę smaku, do miseczki wlałam koncentrat pomidorowy i łyżkę mąki, wymieszam trzepaczką z łyżka gorącego wywaru i wlałam do naszego lecza. Zamieszałam kilka razy, jeszcze troszkę doprawiłam, 5 min pogotowałam na wolnym ogniu i Gotowe. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń