Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudowne i aromatyczne danie- radosna twórczość mojego Narzeczonego.... Muszę przyznać,że to najlepsze leczo jakie jadłam... Chylę czoła i podaję przepis dalej... Ostrzegam-TO DANIE UZALEŻNIA ;P
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 178
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 178
Składniki
Kabaczki obieramy, kroimy w kostkę wrzucamy do garnka (dodajemy pół szklanki wody oraz 2 łyżki oliwy) i dusimy aż będą miękkie, ale nie rozgotowane.
Cebulę kroimy w kosteczkę, czosnek w cieniutkie plasterki.
Kiełbaskę kroimy w kostkę i podsmażamy dość mocno. Na osobnej patelni dusimy cebulkę i czosnek do czasu aż będą miękkie.
Podsmażoną kiełbaskę wraz tłuszczykiem wrzucamy do garnka z kabaczkiem, dodajemy podduszoną cebulkę z czosnkiem oraz przecier pomidorowy.
Bazylię drobno kroimy, z gałązek majeranku obrywamy listki (około 1 łyżeczki) dodajemy do garnka, doprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką lub chilli-ilość według upodobań (najlepsze jest świeżo mielone).
Całość jeszcze chwilkę dusimy razem i gotowe :)