Do góry

Zupy Przepis na:

LECZO Z KABACZKA

Zupy

Autor: POMPOLINA

Przepisów i artykułów: 121 Ocena: 749

Dodano: 02.08.2010

Odsłon: 54900

PYSZNE, SZYBKIE, SMACZNE:)

Składniki

  • kabaczek, 1 średni
  • kiełbasa cienka, 50 dag
  • cebula, 3 szt
  • papryka czerwona lub zielona, 3 szt
  • marchew, 1 szt
  • pomidory, 3 szt
  • przecier pomidorowy, łyżeczka
  • sól
  • pieprz
  • Papryka słodka
  • papryka ostra
  • oliwa z oliwek, 2 łyżki
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. na oliwie podsmażyć kiełbaskę pokrojona w plasterki

  2. gdy kiełbaska sie zarumieni dodajemy cebulke , przykrywamy garnek pokrywką i dusimy.

  3. nastepnie dodajemy starta na tarce marchew i pokrojona w paski papryke

  4. nastepnie dodajemy pokrojone w kostke pomidory oraz łyżeczke przecieru pomidorowego

  5. doprawiamy wszystko do smaku pieprzem, sola, papryką słodka i ostrą oraz dodajemy czosnek.

  6. dusimu wszystko do miękkosci

  7. na koniec dodajemy kabaczka pokrojonego w gruba kostkę

  8. dusimy jeszcze chwilkę aż kabaczek zmieknie

  9. SMACZNEGO:)

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń