Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na zdrową, soczystą i lekką mizerię na bazie jogurtu naturalnego. Sprawdzi się jako doskonały dodatek do obiadu.
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 86
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1652
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 24
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1572
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 86
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1652
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 24
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1572
Składniki
Ogórki myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plasterki. Tak pokrojone ogórki posypujemy solą i odstawiamy na chwilę, aby "puściły" wodę. W tym czasie przygotowujemy lekki sos jogurtowo - czosnkowy. Do miseczki dodajemy jogurt naturalny, posiekany drobno koperek, przeciśnięty przez praskę mały ząbek czosnku i doprawiamy do smaku solą, świeżo zmielonym pieprzem i cukrem trzcinowym (lub stewią). Plasterki ogórka odciskamy z nadmiaru wody, dodajemy pokrojoną w drobną kostkę czerwoną cebulkę i wszystko mieszamy z wcześniej przygotowanym sosem jogurtowym. Życzę smacznego! :)