Do góry

Desery Przepis na:

Lekka pianka jogurtowa

Desery

Autor: schakira

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 363

Dodano: 30.06.2009

Odsłon: 29022

Expresowy i niskokaloryczny deserek. SMACZNEGO

Składniki

  • duży jogurt owocowy(dowolny) 400 gram, 2 szt
  • żelatyna, 4 łyżki
  • galaretka (dowolna), 2 szt
  • świeże owoce
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Foremkę cieniutko smarujemy margaryną, lub wykładamy folią spożywczą. Galaretki rozpuszczamy w/g przepisu na opakowaniu, żelatynę w kilku łyżkach gorącej wody. Jogurty wlewamy do wysokiego naczynia i ubijamy mikserem do uzyskania puszystości. powoli wlewamy żelatynę cały czas ubijając, dodajemy pokrojone owoce (ja użyłam truskawek, bananów i nektarynek) i wlewamy do formy, schładzamy. Wierzch ozdabiamy owocami i zalewamy galaretką. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

KaFForKa 18 sierpnia 2010 ja też zrobiłam . Nie lubię jogurtu ale to co polecasz jest niesamowite, wogule nie czułam smaku jogurtu :))
zdążyłam skosztować tylko 1 kawałek resztę zjadł brat - łobuz !!! pycha na upalne dni jest rewelacyjny :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kika60 29 sierpnia 2009 tak jak napisała agulam22 lepiej użyć dodatkowa galeretkę bo z żelatyną to jest różnie albo za malo albo za duzo wody ;))))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

schakira 04 sierpnia 2009 Super pomysł, też muszę wypróbować, dzięki galaretce na pewno jest bardziej owocowa, pozdrawiam.;)))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agulam22 04 sierpnia 2009 Ja zamiast dodawać żelatyn ,z którą mam zazwyczaj problemy ,użyłam dodatkowej galaretki,rozpuściłam z małą ilością wody i dodałam do jogurtów zgodnie z przepisem i tez mi wyszło super.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

klaudyna1957 30 lipca 2009 pięknie wygląda,na pewno skorzystam z przepisu i jest szybciutki.pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

schakira 20 lipca 2009 Witam . Jak trafnie zauważyła pani Megkibicf1- jogobella ma 500g, więc mogłam użyć jakiegoś innego jogurtu np: BAKOMY, ale w przepisie napisałam dowolny' tak więc równie dobrze można użyć czterech różnych kubeczków po 200g, odlać 200g z jogobelli lub po prostu zwiększyć ilość żelatyny, przecież można to odmierzyć, prawda..? Pozdrawiam.;)))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

megkibicf1 16 lipca 2009 ale przecież duże jogurty jogobelli mają 500g(a w przepisie 2x 400g)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń