Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mimo tego że w sałatce jest boczek, nie jest wcale taka ciężka do strawienia.
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 497
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 136
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 221
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 497
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 136
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 221
Składniki
Sałatę przełożyć do miski. Można jeszcze dodatkowo zetrzeć jedną marchewkę.
Obrane ząbki czosnku wycisnąć przez praskę, połączyć z jogurtem i majonezem. Wylać na sałatę.
Boczek pokrojony w cienkie paseczki podsmażyć na patelni. Gorący wyłożyć na sałatę, posypać serem startym na drobnych oczkach i przykryć szczelnie folią aluminiową, żeby ser się roztopił. Sałatkę można podać z grzankami czosnkowymi.