Do góry

Zupy Przepis na:

Lekka zupa ze świeżych pomidorów.

Zupy

Autor: madziak

Przepisów i artykułów: 71 Ocena: 1211

Dodano: 14.08.2009

Odsłon: 2336

Z braku pomysłu na obiad wyszła naprawde smaczna i szybka zupka.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W gotującej wodzie rozpuścic kostkę rosołową, dodać pokrojone w kostke ziemniaki, pora i marchewke pokrojone w krążki.

  2. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroic w kosteczkę.

  3. Jesli ziemniaki będą już miękkie, dokładamy pomidory i gotujemy jeszcze 10 minut. Doprawić solą i pieprzem. Zupę wyłączyć i obficie posypać swieżym koperkiem i natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń