Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, lekki tort na kazdą okazję...
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1357
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 338
To świetny pomysł na rodzinny obiad w greckim stylu. Ta prosta w przygotowan...
Odsłon: 173
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 57
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1357
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 338
To świetny pomysł na rodzinny obiad w greckim stylu. Ta prosta w przygotowan...
Odsłon: 173
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 57
Składniki
Ubijamy snieżki.
Jedną z galaretek przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu.
Drugą galaretkę rozpuszczamy w szklance wody i studzimy (najlepiej włożyć szklankę od razu do zimnej wody). Już zimną galaretkę (ale nie stężoną) wlewamy do śnieżek i miksujemy. Krem jest już gotowy-odstawiamy go go do lodówki na 10 min. do częściowego stężenia.
Kremem smarujemy spody (zostawiamy trochę śnieżki do dekoracji). Górę dekorujemy drugą galaretką (pokrojoną w małą kostkę) i pozostałym kremem. Boki tortu posypujemy startą czekoladą lub kolorowymi wiórkami.
Gotowy tort należy wstawić na kilka godzin do lodówki (do całkowitego stężenia kremu).