Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane kotleciki z dodatkiem odrobiny boczku, prażonej cebulki, ziół włoskich i przypraw są aromatyczne i prawie robią się same.
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 530
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 76
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7773
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 48
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 530
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 76
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7773
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 48
Składniki
Cebulę i boczek siekamy dość drobno. Podsmażamy na złoto na patelni.
W misce mieszamy mięso mielone, bułkę tartą, jajka, dodajemy mleko. Dodajemy wszystkie przyprawy. Wyrabiamy na jednolitą masę.
Piekarnik nagrzewamy do 180 C. Naczynie żaroodporne skrapiamy delikatnie oliwą lub nacieramy masłem lub margaryną.
Z masy mięsnej formujemy kotleciki. Obtaczamy w bułce tartej i układamy w naczyniu żaroodpornym. Do bułki tartej można dodatkowo dodać odrobinę ziół włoskich. Smarujemy wierzch kotlecików odrobiną oliwy.
Pieczemy w temp. 180 C przez ok. 45-50 minut, przy czym po 20 minutach przewracamy kotleciki na drugą stronę, by równo się nam upiekły.
Podajemy z ulubionym sosem, surówką,i ziemniakami.