Do góry

Desery Przepis na:

Leniwe pierogi z malinami

Desery

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20675

Dodano: 24.03.2009

Odsłon: 10337

Leniwe pierogi z malinami nie są już tak leniwe! Pyszny, lekki, jarski obiadek.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Poziomki przebrać, umyć, osączyć, usunąć szypułki i zmiksować. Ser przepuścić przez maszynkę, dodać żółtka, zmiksowane poziomki i stopniowo mąkę.

  2. Ubić pianę z białek; dodać do ciasta i ostrożnie wymieszać. Uformować na posypanej mąką stolnicy wałek z ciasta i pokrajać skośne kluski.

  3. W szerokim, płaskim rondlu zagotować wodę z solą. Wrzucać kluski na wrzątek i gotować 35 min. Ugotowane wyjmować łyżką cedzakową i osączać.

  4. Podawać polane tłuszczem i zrumienioną bułką tartą oraz z bitą śmietaną (dodatkowo posypka- poziomkami).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bw22 16 października 2013 Te leniwe to są malinowe czy poziomkowe? po za tym, że smaczne;)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

haneczkap 18 lipca 2010 Nie za długie to gotowanie? może miało być 3,5 minuty?

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń