Do góry

Dania główne Przepis na:

LESNE LAZAGNE

Dania główne

Autor: kucka2008

Przepisów i artykułów: 38 Ocena: 3220

Dodano: 13.04.2008

Odsłon: 4347

LAZAGNE Z GRZYBAMI I SZPINAKIEM

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Grzyby oczyscic, pokroic w plastry. 2 zabki czosnku obrac, posiekac, podsmazyc 5 minut na oliwie wraz z grzybami. Doprawic sola i pieprzem , posypac majerankiem . W rondlu stopic polowe masla, wsypac make, podsmazyc chwile. Wlac mleko i gotowac, mieszajac caly czas, az beszamel zgestnieje. Przyprawic sola , pieprzem i galka muszkatolowa. Przestudzic, dodac starty ser oraz zoltka, wymieszac. Platy lazanii obgotowac kolejno w osolonym wrzatku z dwiema lyzkami oliwy. Odcedzic, przelac zimna woda, osaczyc. Szpinak rozmrozic, odlozyc kilka listkow. Pozostale liscie posolic, dodac odrobine masla oraz posiekany zabek czosnku. Forme posmarowac reszta masla. Ukladac kolejno warstwami: platy lazanii, beszamel , szpinak i grzyby. Zakonczyc warstwa beszamelu. Piec 25-30 minut w temperaturze 190 C . Udekorowac listkami szpinaku i plastrami grzybow.

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: lazagne

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

novajulia 22 maja 2008 mniam, uwielbiam szpinak, to musi być super

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń