Do góry

Przekąski Przepis na:

Leśne skarby na grzankach

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20670

Dodano: 12.05.2009

Odsłon: 826

Nowy pomysł na przyrządzenie grzanek z wykorzystaniem leśnych zdobyczy. Szybka i łatwa w wykonaniu potrawa.

Składniki

  • grzyby leśne (prawdziwki lub podgrzybki), 25 dag
  • czosnek, 2 ząbki
  • wytrawne białe wino, 1/4 szklanki
  • oliwa, 3 łyżki
  • bułka pszenna, 12 kromek
  • serek kremowy, 2 opakownia
  • parmezan, 5 dag
  • zioła prowansalskie
  • sól czosnkowa
  • pieprz czarny i biały
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Oczyszczone grzyby pokroić w plastry. Rozgrzać łyżkę oliwy. Włożyć grzyby. Posypać 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich, dodać roztarty czosnek. Doprawić solą, 2 rodzajami pieprzu i solą czosnkową. Smażyć 10 minut.

  2. Kromki bułki skropić oliwą. Opiec na rumiano w piekarniku. Posmarować cienką warstwą serka kremowego, przykryć grzybami, posypać parmezanem, oprószyć kolorowym pieprzem. Podać na sałacie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń