Do góry

Dania główne Przepis na:

Leszcz pieczony z warzywami

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20665

Dodano: 14.04.2008

Odsłon: 13386

Przepyszna ryba z warzywami.

Składniki

  • 1 kg leszcza
  • 1 por
  • 1 cebula
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki masła
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rybę sprawić, umyć, odciąć głowę, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i odstawić do lodówki na ok. 30 minut. Pory umyć, pokroić w talarki, cebulę w piórka, papryki pokroić w paski. Wszystkie warzywa wymieszać, oprószyć solą i pieprzem, skropić oliwą. Rybę umieścić w naczyniu żaroodpornym, skropić oliwą i obłożyć warzywami (część z nich włożyć do środka ryby). Całość obłożyć wiórkami masła. Naczynie przykryć i wstawić do nagrzanego piekarnika 200oC na 40 minut. Podawać z młodymi ziemniakami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń