Do góry

Zupy Przepis na:

Letnia zupa kalafiorowa

Zupy

Autor: pAuLa20

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 6

Dodano: 03.08.2008

Odsłon: 1685

warto spróbować...

Składniki

  • pół dużego kalafiora, 5 marchewek, 3-4 skrzydełka drobiowe, 2 kostki rosołowe, 4 ziemniaki
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do garnka wlać około 2 litrów wody (tak żeby woda stanowiła połowę zawartości garnka). Wrzucić opłukane skrzydełka i postawić na niewielkim gazie. W tym czasie oczyścić kalafior, podzielić go na różyczki.Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, marchewkę obrać i pokroić w plasterki. Warzywa dorzucić do garnka. Obrać troszkę pietruszki, pokroić w plastry dorzucić do garnka. Kawałek selera obrać i wrzucić w całości. Kilka gałązek naci selera umyć (nie kroić) wrzucić do garnka. Gdzy warzywa nieco zmiękną, wrzucić kostki rosołowe, doprawić do smaku. Kiedy skrzydełka będą już miękkie, wyjąć je i ostudzić(można ich urzyć np do drugiego dania). Gałązki selera, tak jak i korzeń wyrzucić(chyba że ktoś lubie zjeść). Zupę zagęścić mąką rozmieszaną ze śmietaną. Posypać natką pietruszki. SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń