Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis prosto z meksyku - Licuado de Melon - orzeźwiający napój z arbuza i limonki. Sprawdza się na upał idealnie!
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33817
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 7999
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 74
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 233
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33817
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 7999
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 74
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 233
Składniki
Miąższ arbuza kroimy w grubą kostkę. Wkładamy do dużej miski i zalewamy oziębioną wodą. Odstawiamy na 10-15 minut.
Następnie powstałą wodę przelewamy do dużej miski. Posługując się drewnianą łyżką lub kopyścią, za pomocą sitka wyciskamy cały sok z owoców.
Limonki myjemy i wyciskamy z nich sok. Dodajemy do wody arbuzowej. Całość słodzimy płynnym miodem - 1-2 łyżki (wg uznania).
Napój wlewamy do szklanek, dodajemy dużo kostek lodu i.... pijemy! :)