Do góry

Dania główne Przepis na:

Lin z estragonem

Dania główne

Autor: amidalla

Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 1896

Dodano: 26.06.2009

Odsłon: 1624

Danie chyba lepiej pachnie niż smakuje:) Oczywiście to żart, ale estragon i cytryna tworzą magię:)

Składniki

  • 1 lub 2 świeże rybki (liny)
  • 2 łyżeczki estragonu
  • starta skórka z 1 cytryny
  • 50ml białego wina
  • 4 plasterki masła
  • sól, pieprz kolorowy (świeżo mielony)
  • 1 cebula (może być czerwona)
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rybę dokładnie myjemy, osuszamy, nacieramy solą, pieprzymy i układamy w naczyniu żaroodpornym. Posypujemy pokrojoną drobniutko cebulą (trochę cebulki możemy włożyć w środek rybki). Potem posypujemy estragonem i startą skórką cytrynową.

  2. Na koniec obkładamy plastrami masła i polewamy winem. Podczas pieczenia zbieramy łyżką sosik winny i polewamy nim rybę.

  3. Pieczemy w temp.180 stopni, ok.20-30 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

dorota1311 29 czerwca 2009 Jak dla mnie rewelacja! uwielbiam rybki :) wypróbuję na pewno.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń