Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna surówka do obiadu.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 38
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 65
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10507
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 90
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 38
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 65
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10507
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 90
Składniki
Wykonanie: Liście boćwiny dokładnie wypłukać, zalać małą ilością wody i obgotować w osolonej wodzie, następnie ostudzić i pokroić. Masło stopić, dodać mąkę, wymieszać na zasmażkę i polać mlekiem. Zagotować, połączyć z żółtkiem i wymieszać z boćwiną. Przyprawić do smaku solą i posiekanym czosnkiem. Podgrzać, posypać startym serem i podawać od razu najlepiej z młodymi ziemniakami.