Do góry

Przekąski Przepis na:

Łódeczki ziemniaczane

Przekąski

Autor: poziomeczka17

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 33

Dodano: 07.02.2011

Odsłon: 8515

Smaczna i ładnie prezentująca się przystawka.

Składniki

  • ziemniaki, 1kg
  • sól, ok.łyżeczka
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki myjemy i gotujemy w całości w mundurkach ok.30min (tak aby były miękkie).Odstawiamy do wystygnięcia.Każdego ziemniaka kroimy na pół 2razy.Następnie układamy na blaszce i pieczemy w piekarniku na ok.10min w temp.180stopni.Dobrze smakuje z ketchupem lub sosem czosnkowym.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (13)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Annuar 14 lutego 2011 Spróbowałam zrobić, podobała mi się wygoda wykonania, ale następnym razem ziemniaki będę gotować krócej, a piec dłużej. No i brakowało mi chrupiącej skórki, bo nie dawałam żadnego tłuszczu. Twoje na zdjęciu są świecące, więc zastanawiam się czy czymś ich jednak nie kropiłaś ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 12 lutego 2011 Super ziemniaczki, bardzo smaczne i chrupiące. Ja robię takie , tylko jak poprzedniczki dodaje przyprawy i kroje w plasterki, ale Twój pomysł krojenia w ćwiartki bardzo mi się podoba.5. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

iwona_s 11 lutego 2011 koko6: w ogóle nie dziwi mnie, że tak ci się spodobał ten "przepis"; w końcu twoja kuchnia to: " prosto, szybko i tanio" - w sam raz do twych kulek mięsnych.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

koko6 11 lutego 2011 Bardzo prosty i fajny przepis,idealnie pasuje na każdą okazję z wieloma sosami czy dipami,oczywiście nie dla iwony_s--ale to już inna kwestia--straszna osoba,beznadzieja i tyle.Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

biancorossa 10 lutego 2011 a ja polecam posypać kartofelki rozmarynem,byle nie za dużo,kilka świeżych listków lub odrobinę suszonego,to da taki przyjemny "leśny" aromat i oczywiście za dwa ząbki czosnku

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

poziomeczka17 09 lutego 2011 madziak na pewno spróbuje;). I również pozdrawiam:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

poziomeczka17 09 lutego 2011 iwona_s to się wstydź jak ci nie pasuje mój przepis...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń