Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowite, zapiekane łódeczki ziemniaczane otulone aromatycznymi przyprawami. Tak przygotowane ziemniaczki są świetne jako dodatek do obiadu lub samodzielna przekąska :)
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 258
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 258
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Obrane i umyte ziemniaczki kroimy na ćwiartki i lekko je podgotowujemy (około 10 - 12 minut). Następnie podgotowane i ostudzone ćwiartki ziemniaków skrapiamy olejem rzepakowym i oprószamy solą, świeżo zmielonym pieprzem, koperkiem, majerankiem, czosnkiem granulowanym, pieprzem cayenne oraz mielonym kminkiem. Wszystko dokładnie mieszamy, tak aby przyprawy dokładnie otulały każdą łódeczkę. Łódeczki przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 15 - 20 minut. Gotowe łódeczki świetnie komponują się z sosem czosnkowym. Życzę smacznego! :)