Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo smaczny wykwintny deser, nawet na jesienne wieczory...
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 223
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 71
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3317
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 223
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 71
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3317
Składniki
Żółtka, cukier, bydyń- ucieramy. Do tego dodajemy mleko zagotowane, wystudzone. Wszystko razem zagotować, aż zgęstnieje(jak budyń).. Zostawić do wystudzenia....Utrzeć kostkę masła, dodawać ostudzoną masę. Na formę(najlepiej tortownicę) układać biszkopty moczone w mleku. Nałożyć połowe masy. Na masę ułożyć znowu warstwę biszkoptów nam. w mleku. Do drugiej części masy dodać kakao, nałożyć na biszkopty.Całość zalać tężejącą galaretką. Życzę smacznego!