Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpoczął się sezon porzeczkowy. I co za tym idzie duże upały. Zrobiłam lody bardzo proste, bez maszynki i bez mieszania co chwila w trakcie zamrażania. Całkowity koszt dużego opakowania moich lodów to około 6 złotych. Jeżeli posiadacie swojskie jaja jest to kwota 3 złote (tyle co za jedną gałkę loda) za śmietankę 30% 250 ml.
...ale pyszny.
Odsłon: 686
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 63
Polecam.
Odsłon: 614
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 342
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 140
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5114
...ale pyszny.
Odsłon: 686
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 63
Polecam.
Odsłon: 614
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 342
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 140
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5114
Składniki
Przygotowujemy trzy naczynia w jednym ubijamy białka z połową cukru na sztywną pianę w drugim naczyniu ubijamy żółtka z drugą połową cukru na kogel mogel. Czyli do białości w trzecim naczyniu ubijamy śmietankę Wszystkie składniki łaczymy ze sobą delikatnie mieszając. Tu widać dodane porzeczki wraz ze sokiem. Umieszczamy na kilka godzin w zamrażarce. Nie przykrywamy, gdyż na pewno zwiększą swoją objętość. Udekorowałam owocami