Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lody z maslanki, podobnie jak jogurtowe sa delikatne, orzezwiajace a przede wszystkim bardzo smaczne. Wypróbowalam od razu dwa smaki - czysta maslanke i pomaranczowy. Nie moge sie zdecydowac, które sa smaczniejsze, najlepiej zrobic od razu dwa smaki:)
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 90
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 90
Składniki
Wszystkie skladniki powinny byc dobrze schlodzone. Kwasne mleko mieszamy z cukrem, sokiem z cytryny i sola. Smietane ubijamy, dodajemy do niej pomalu maslanke a na koniec kwasne mleko. Wszystko dokladnie jeszcze raz mieszamy i wkladamy do maszyny do lodów lub do zamrazarki. Przygotowywane w zamrazarce mieszamy od czasu do czasu. Do lodów pomaranczowych uzylam tych samych skladników, jedynie zamiast kwasnego mleka dodalam 200 ml soku pomaranczowego.