Do góry

Dania główne Przepis na:

ŁOPATKA PIECZONA Z SUSZONYMI OWOCAMI

Dania główne

Autor: koka333

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 119

Dodano: 08.11.2009

Odsłon: 3762

SMAKUJE WYBORNIE:)

Składniki

  • łopatka beez kości, 700g
  • suszona żurawina, 100g
  • suszone śliwki, 100g
  • suszone morele, 100g
  • suszone jabłka, 100g
  • żubrówka, 50ml
  • sok z pomarańczy, 50ml
  • Posiekana natka pietruszki, 1 łyżka
  • sól, pieprz
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso natrzeć soląi pieprzem i odstawić w chłodne miejsce na minimum 2 godziny.

  2. Po tym czasie ostrym nożem lub końcem drewnianej łyżki zrobić w mięsie otwór.

  3. Owoce sparzyć i gotować w niewielkiej ilości wody z dodatkiem żubrówki i soku z pomarańczy.

  4. W przygotowany otwór włożyć ugotowane i odsączone owoce wymieszane z natką.

  5. Całość zawiązać sznurkiem i włożyć na 15 minut do nagrzanego do 200 stopni piekarnika, po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 170 stopni, i piec jeszcze około 60 minut.

  6. co jakiś czas podlewać mięso sokiem z ugotowanych owoców.

  7. Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń