Do góry

Dania główne Przepis na:

łopatka pieczona ze śliwkami

Dania główne

Autor: goramarcina1

Przepisów i artykułów: 541 Ocena: 12650

Dodano: 13.11.2011

Odsłon: 10146

Po prostu pieczyste do obiadu

Składniki

  • ok.1,20 kg swieżej łopatki bez kości
  • przyprawy- sól,pieprz,majeranek,rozmaryn,zmiażdżony czosnek
  • kilka śliwek suszonych,1 jabłko pokrojone w ósemki
  • bulion do podlewania
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Łopatkę umyć ,natrzeć solą,zmiażdżonym czosnkirm i innymi przyprawami,odstawić na kilka godzin do lodówki. Włożyć do brytwanki,obłożyć śliwkami i jabłkami,podlać bulionem i wstawić do piekarnika (180 stopni) na 1,5 godziny.Należy często podlewać ,aby pieczeń się nie spaliła. Podawać jak kto lubi.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Domi755 21 listopada 2011 az ślinka leci .muszę koniecznie wypróbować ten przysmak :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 14 listopada 2011 Piekę schab ze śliwkami, ale czekam na Twój przepis

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń