Do góry

Dania główne Przepis na:

łopatka pieczona ze śliwkami

Dania główne

Autor: goramarcina1

Przepisów i artykułów: 483 Ocena: 10728

Dodano: 13.11.2011

Odsłon: 9752

Po prostu pieczyste do obiadu

Składniki

  • ok.1,20 kg swieżej łopatki bez kości
  • przyprawy- sól,pieprz,majeranek,rozmaryn,zmiażdżony czosnek
  • kilka śliwek suszonych,1 jabłko pokrojone w ósemki
  • bulion do podlewania
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Łopatkę umyć ,natrzeć solą,zmiażdżonym czosnkirm i innymi przyprawami,odstawić na kilka godzin do lodówki. Włożyć do brytwanki,obłożyć śliwkami i jabłkami,podlać bulionem i wstawić do piekarnika (180 stopni) na 1,5 godziny.Należy często podlewać ,aby pieczeń się nie spaliła. Podawać jak kto lubi.

Twoje notatki do przepisu

Blog autora:
Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Domi755 21 listopada 2011 az ślinka leci .muszę koniecznie wypróbować ten przysmak :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 14 listopada 2011 Piekę schab ze śliwkami, ale czekam na Twój przepis

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń