Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i smaczny pomysł na świetny obiad dla całej rodziny!
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 189
Polecam.
Odsłon: 894
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 200
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9307
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 189
Polecam.
Odsłon: 894
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 200
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9307
Składniki
W poszukiwaniu jakiegoś nowego smaku na obiad / kolację postanowiłam coś wymyślić ;) i tak powstała łopatka wieprzowa w musztardowo - tymiankowym kubraczku.... Łopatkę pokroiłam w plastry. Lekko oprószyłam solą. Musztardę, tymianek i pieprz zmieszałam. Taką marynatą pokryłam mięso, na wierzch położyłam cebulę pokrojoną w półkrążki. Na godzinę wstawiłam do lodówki.
Niestety moja rodzina przyzwyczajona jest do standardowych kotletów, klopsów itp. Trudno podać im co innego szczególnie jeżeli ma to na sobie jakieś zioła. Moją "pieczeń" wstawiłam do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Jako coś co wymyśliłam piekłam "na oko" około 40 min. Okazało się, że takie eksperymenty w kuchni są jak najbardziej na plus. W mieszkaniu pachniało kulinarnym postępem :) A mięso bardzo kruche, aromatyczne, lekko ostre. Dla złagodzenia smaku podałam z pomidorami. Rodzinka jadła i w zaledwie parę chwil naczynie zostało opróżnione do dna, bez marudzenia, że to nie kurczak i, że są zioła ;)