Do góry

Przekąski Przepis na:

Łosoś pieczony

Przepis dnia 2008-04-18
Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20666

Dodano: 17.04.2008

Odsłon: 14831

Porcja - 450 kcal

Składniki

  • 4 filety z łososia
  • 30 dag pieczarek
  • 5 - 6 filecików z sardeli
  • cytryna
  • pieprz
  • 2 szalotki
  • tarta bułka, masło, sól
  • 4 łyżki oliwy
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filety umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Skropić sokiem z cytryny, polać dwiema łyżkami oliwy. Odstawić do lodówki na 30 minut. Szalotki obrać, pokroić. Fileciki z sardeli przetrzeć przez sito. Rozetrzeć na pastę z miękkim masłem. Pieczarki umyć, oczyścić, pokroić w plasterki. Filety z łososia ułożyć w natłuszczonej i posypanej tartą bułką formie do pieczenia. Posmarować masłem sardelowym, obłożyć szalotkami i pieczarkami. Piec około 30 minut w temp. 200oC, często polewając sosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń