Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Powiem szczerze, że nie przepadam za łososiem, ale mój mąż uwielbia tę rybkę, stąd moja propozycja. Lekkie danie rybne, z dodatkiem sosu kaparowego. Całość można przygotować w 20 minut, więc gorąco polecam wszystkim zabieganym.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 34
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 21
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 167
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 225
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 774
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 34
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 21
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 167
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 225
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 774
Składniki
Filet z łososia nacieramy sokiem z cytryny, solimy, oprószamy pieprzem. Na patelni rozpuszczamy 1 łyżkę masła, na gorący tłuszcz wkładamy łososia, obkładamy go resztą masła przeznaczonego do ryby, smażymy pod przykryciem 7- 10 minut. W tym czasie przygotowujemy sos: Masło rozpuszczamy w rondelku, wsypujemy osączone kapary, dodajemy mąkę, energicznie mieszamy. Całość smażymy 2 minuty, aby mąka lekko się zeszkliła. Następnie wlewamy wodę, stopniowo po 2 łyżki i mieszamy, aby nie utworzyły się grudki. Dodajemy śmietanę, sos doprowadzamy do wrzenia. Usmażonego łososia podajemy polanego sosem kaparowym.
Smacznego.